Exponentiële groei groene waterstof

Isatis Hydrogen Opportunities Fund is één van de eerste puur thematische waterstoffondsen in Europa. Het biedt aan beleggers een one-stop shop mogelijkheid om te beleggen in een mandje van aandelen die rechtstreeks gelieerd zijn met de waterstofeconomie.

Groene waterstofrevolutie

Waterstof is een belangrijk onderdeel van de energie-mix waar de maatschappij volop aan het inzetten is. De waterstofrevolutie staat aan het begin van een megatrend waarbij de toepassingen multi-sectorieel zijn. Gezien vandaag de toepassingen vooral met grijze waterstof zijn, wordt er intens werk gemaakt van een vergroening in waterstof waardoor de wereld minder CO2 uitstoot heeft.

Kansen voor groen beleggen

Het fonds biedt de kans om te profiteren van deze vergroening door te beleggen in 50 à 60 aandelen. Deze bedrijven situeren zich over de volledige ‘value-chain’ van de economie en beleggen dus zowel in groene energie, in producenten van bijvoorbeeld elektrolysers, in bedrijven die de infrastructuur voor waterstof voorzien als in gebruikers van deze technologie zoals autobouwers.

Productie groene waterstof 120 keer meer

De behoefte aan productie van waterstof is enorm. Enkele cijfers kunnen hierbij helpen: vandaag wordt ongeveer jaarlijks 90 miljoen ton geproduceerd. De ‘Hydrogen Council’ verwacht tegen 2050 een behoeft van 660 miljoen ton. Daardoor zal de productie van groene waterstof tegen dan zelfs 120 keer hoger moeten zijn dan vandaag. Volgens het IEA (International Energy Agency) zou bijgevolg tegen 2050 de behoefte voor elektrolyse capaciteit 12.000 keer moeten toenemen. Indien niet alle politieke ambities volledig worden gerealiseerd de komende jaren, is deze thematiek dus nog overduidelijk een sterk groeiverhaal. 

De tijdsgeest is rijp

Door de stijging van de fossiele brandstoffen en de oorlog in Oekraïne wordt de tijdsgeest om te investeren in waterstof op vele niveaus ondersteund en versneld. Via een duidelijke strategie en klare visie is het Isatis Hydrogen Opportunities Fund een interessante diversificator voor een beleggingsportefeuille in een wereld die inzet op vergroening en een beter klimaat.

Meer informatie