Hoe geven we de toekomst van waterstof sámen vorm?

De eerste keynote speaker van de Hydrogen Opportunities Tour is bekend. En het is meteen een zwaargewicht: Mark Pecqueur. Pequeur, in het dagelijks leven verbonden aan dé technologiecampus van de technische opleidingen Thomas More te Sint-Katelijne-Waver, mag je gerust een inspirerende autoriteit op het gebied van waterstoftechnologie en mobiliteit noemen. Tijdens  de Hydrogen Opportunities Tour deelt hij zijn uitgesproken visie en uitgebreide kennis over automotive, mobiliteit, energie en waterstoftechnologie graag met enthousiaste ondernemers.

“Emission-free autonomous driving means no limits in transport and mobility. It’s our duty to change the automotive world.”

Mark Pecqueur

Pequeur stelt: “Hoe meer mensen goed op de hoogte zijn, hoe beter we sámen de toekomst vorm kunnen geven.” Daarmee sluit zijn kennis en inzicht precies aan bij het doel van de Hydrogen Opportunities Tour: de interessante energetische en vooral economische kansen die de waterstoftransitie biedt inzichtelijk maken.

Jules Verne zag de mogelijkheden al

“Ik geloof dat water ooit als brandstof zal worden gebruikt, dat waterstof en zuurstof waaruit het bestaat, een onuitputtelijke bron van warmte en licht zullen vormen. Water wordt de steenkool van de toekomst!” schreef Jules Verne al in 1877. Pecqueur stelt het niet voor niets al meer dan 25 jaar. “Waterstof is de brandstof die een nieuw tijdperk zal inleiden, een tijdperk zonder uitstoot, ééntje dat zal lopen op water!”  

Wil je het verhaal van keynote speaker Mark Pecqueur horen? En weten welke kansen je als ondernemer kunt grijpen? Schrijf je dan hier in voor de Hydrogen Opportunities Tour.

Mark Pecqueur