Nu investeren in waterstof? Dan ook écht groen.

Ook economisch staan de sterren van waterstof als ‘energiedrager van de toekomst’ gunstig. Maar hoe kun je daar nú al in investeren? Waar begin je? Het veelbelovende Isatis Hydrogen Opportunities Fund (partner van de Hydrogen Opportunities Tour) is een uniek waterstof-investeringsfonds dat officieel erkend is door de financiële autoriteiten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland in een ucits format. “Wij maken nú instappen makkelijk.”

De waterstoftransitie is volop bezig. De verwachtingen zijn hooggespannen. Een flink aantal ‘vroege vogels’ is trouwens al ingestapt. De beurzen zijn echter volatiel en bovendien is het best ingewikkeld om te weten waar je nu het best in kunt investeren binnen deze sector. Wat zijn de spelers en de mogelijkheden? En weet je wel zeker dat je ook echt puur in waterstof investeert? Daar komt het Isatis Hydrogen Opportunities Fund (www.hydrogenopportunities.fund) in beeld. Dit fonds is een puur thematisch beleggingsfonds, dat het mogelijk maakt via een ruime spreiding van verschillende waterstofaandelen mee te profiteren van één van de megatrends voor de komende jaren in onze economie.

Puur en thematisch

Econoom en Fund Manager Jan Lecluyse is één van de oprichters van het investeringsfonds. “Je vindt veel Investeringsfondsen die zichzelf puur thematisch en/of groen noemen; fondsen die ook écht puur zijn vind je minder makkelijk. Het Hydrogen Opportunities Fund profiteert rechtstreeks van de ontwikkelingen in de waterstoftransitie en stelt bovendien strenge eisen aan de bedrijven waarin we investeren.” Het fonds biedt een one-stop shop voor beleggers in aandelen die in deze sector gespreid willen investeren.

Er is een sterk groeiende interesse voor het investeren in waterstofaandelen. Tijdens de Hydrogen Opportunities Tour zal duidelijk gemaakt worden waarom. Jan Lecluyse: “Beleggen in het Isatis Hydrogen Opportunities Fund is een interessant startpunt voor wie nú wil instappen in de mogelijkheden die waterstof gaat bieden. De vraag naar waterstof groeit zeer sterk en wordt volop ondersteund door politiek, industrie… Als het perspectief is dat bepaalde bedrijven die nu focussen op waterstof met een verwachte factor 100 kunnen groeien tegen 2050, dan is het potentieel van deze sector enorm. De aanwezigheid van waterstof binnen de energiemix is immers een blijver. Wie nu instapt profiteert optimaal van de kansen maar moet wel rekening houden met het lange termijn perspectief van dit thema én met de verwachte volatiliteit in de huidige economische cyclus.”

Wil je weten welke investeringskansen waterstof jou kan bieden? Schrijf je dan hier in voor de Hydrogen Opportunities Tour.